A Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának hagyományörző projektjében vettünk részt a napokban, melynek célja a magyarországi németek hagyományos ételeinek népszerűsítése. A Koch mit, mach mit keretein belül, két Pilis környéki fiatal segítségével főzővideókat forgattunk. A gasztroprojekthez csatlakozott Ágfalva, Fertőrákos és Sopronbánfalva is.
A három település mindegyikén egy levest, egy főételt és egy desszertet készítettek, melyekről a fotókat cikkünk végén tekinthetik meg.

A forgatási munkálatokat egy megbeszélés előzte meg a Rejpál-házban, ahol a résztvevők egyeztették, hogy melyik helyszínen, milyen ételek kerülnek majd elkészítésre.
Minden korosztály rengeteg élményben gazdagodott, az ételek elkészítése során közelebbről megtapasztalhatta a nemzetiségi konyha jellemzőit, és tanulhatott az idősebb generáció beszámolóiból. Reméljük, hogy a továbbiakban még lesz lehetőségünk hasonló együttműködésre!

Köszönjük a helyieknek, hogy elvállalták a sütés-főzést, és az egész stáb megvendégelését!
Az elkészült videókat a Koch mit, mach mit közösségi oldalain nézhetik meg. Természetesen a kész videófelvételeket a Soproni Német Nemzetiségi Önkormányzat oldalán is megosztjuk majd.

Sopronbánfalva / Wandorf
Majoránnás krumplileves Krumpiansuppn mit Majorann
Babgombóc, uborka saláta
Baukneil (Bohnenknödel),
Rácsos linzer / Spitzbuam


Fertőrákos / Kroisbach
Rántott leves / Einbrennsuppn
Babsterc / Bausteaz
Smarni / Schmoansteaz


Ágfalva / Agendorf
Halucska leves / Halautschnsuppn
Babos rétes / Baustrudl
Almás rétes / Apflstrudl
